Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek

()
Początkujacy
drogi vadeer1

ja swieta juz nie zostanie bo i nie mam takiej potrzeby twoje spostrzezenia sa calkiem sluszne i kazda rzecz nawet religia moze miec ogromne znaczenie dla poszczegolnych ludzi, dla mnie nie. nie jestem bogobojna i dlatego mam w tym temacie swobode wypowiedzi.
szkoda ze cie moja wypowiedz w jakis sposob dotknela. mysle ze kazde hobby jest ok jesli nie jest fanatyczne. ja w niedziele mam zupelnie inne plany.

z dziecinstwa blondynki:
do chrztu poszlam na wlasnych nogach w wieku 3 lat bo moja babcia z ktora spedzalam wiekszosc czasu nie mowila do mnie po imieniu tylko nazywala mnie " moje zydziatko" slodkie prawda? moja mama chcac to zmienic poslala mnie do chrztu, tam ksiadz polal mi moje piekne loki woda !!! zaraz powiedzialam mu ze jest glupi tak juz mam z ta religia.

milego dnia wszystkim
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
Vader ,raczej nie chcę nikogo od jego wiary odstręczać ,ale skoro chcesz dowodów zakłamania więc :
znasz inwokacje 10 przykazań mojżeszowych i pierwsze przykazanie do kogo modlisz sie mówiąc święta Mario Matko Boża
5 ,ale książa uczą się strzelać są kapelanami w armiach ,zakony powstały dla ochrony wiernych czyli dla walki/zabijania
10 ,i chyba 5kościelne ostatnio zmienione dbaj o dobra materialne kościoła swojego
istnienie świętych nie jest możliwe do pogodzenia z wiarą w jednego Boga
z historii kościoła : kobieta nie może wchodzić do kościoła by modlący sie faceci nie mieli pokus
z 12 ewangelii ,bo każdy z apostołów był piśmienny ,i zapisał najważniejszy etap swojego życia twórcy kościoła skodyfikowali tylko 4 ,te które były najwygodniejsze i prezentowały jeden punkt widzenia i boskość Jezusa ,pozostałym wydano wojnę ,ale w kościele koptyjskim ,najstarszym zachowały się dwie ,a w zapomnianej bibliotece z Qumaran nawet ewangielia wg. Judasza .
Mało tego nawet księgi zostały dobrane ,pominięto księgę Henoha ,w której byłozapisane między innymi dlaczego każdy z 12 diabłów został skazany na potepienie ,jeden z nich za pokazanie ludziom pisma inny za pokazanie wartości złota, Henoh dziadek Noego napisał też że jego wnuk musi zbudować Arkę ,a więc skoro wszyscy to wiedzieli to dlaczego byli zdziwieni budową
skoro na takich podwalinach KK zbudowano to nic dziwnego ,że szerzy się w nim wszystko ,zabawne jest to że kler zawsze powtarza jesteśmy tylko ludźmi ale tylko my możemy dotknąć hostii ,więc skoro pedofil moze dotykać największej świętości ,kapłan może kraść ,zabijać ,uprawiać sex płatny lub nie w zależności od wyglądu ,to co taka religia ma do przekazania .
Na pasach hord Hitlera napisane było " bóg jest z nami" a obecny papież też podnosił ręce w geście "myte"
(to z kabaretu text: myte ręce)
a teraz porównaj ta z buddyzmem ,gdzie mnisi nie jadają mięsa by nie krzywdzić, jest jeden taki co wogóle nie je od 70 lat ,(ostatnio był pod obserwacja 2 tyg lekarze obserwowali go 24 godziny na dobe nie jadł nie pił) wymyślono małą drogę dla oświecenia , to jest życie usłane małymi dobrymi uczynkami ,i nie zabrania sie sexu ,by coś odżucić trzeba tego spróbować ,walka poprzez brak walki tak Ghandi oswobodził Indie. Czyli można inaczej bez zakłamania .
Zgłoś wpis
14 Posty
Agneszka Bulka
(Potworek)
Bywalec
Mówią, ze nie wierza w Boga, bo jest za malo/nie ma dowodow na Jego istnienie. Moim zdaniem sa i to bardzo powazne "znaki" w dziejach ludzkosci na istnienie Boga. Oczywiscie sa tez fakty, ktorych czlowiek nie jest w stanie pojac, zrozumiec...Ale na tym wlasnie polega wiara...Czlowiek jesli wierzy w cos to nie potrzebuje szukac na wszystko dowodow, zapewnien i wyjasnien. Jesli jest do czegos przekonany, czuje to, to poprostu wierzy temu... Wiara + dowod = pewnosc, to juz nie jest wiara ...
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
mylisz Boga z Kościołem .
Zgłoś wpis
14 Posty
Agneszka Bulka
(Potworek)
Bywalec
Szanuje Koscioł ale nie jestem katoliczką i w wielu rzeczach nie zgadzam się z Kościołem katolickim.
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Potworek napisał:
Szanuje Koscioł ale nie jestem katoliczką i w wielu rzeczach nie zgadzam się z Kościołem katolickim.

OK. jestes baptystka, nie zgadzasz sie z KK, ale nie zgadzasz sie tez z islamem ani nie wierzysz w Manitou. Dlaczego? Przeciez to tez wiara.
Takie same sa dowody na istnienie Manitou wlasnie, jak chrzescijanskiego (nie mylic z katolickim) boga.

Swoja droga, gdybym musiala wybierac - wolalabym niebo Apaczy. Albo Pietaszka. Tam przynajmniej przyjmuja rowniez zwierzeta, bo dla chrzescijan "nasi bracia mniejsi" jak to okreslal znany i szanowany Polak, nie maja duszy. Co automatycznie odbiera im prawo do raju, wiec mnie sie on mniej podoba.

A swoja droga, abstrachujac od bajek znanych i lubianych miedzy Bugiem i Odra: dlaczego nie przyjac, ze na krancach naszej galaktyki dryfuje wielki, rozowy wibrator o nadprzyrodzonych mocach? I niektore cywilizacje oddaja mu boska czesc. Czy znaczy to, ze mamy rowniez budowac gmachy pod patronatem sw. Rozowego?
No dobra, podobne gmachy istnieja. Zamienmy go wiec na Spagetti Monster. Efekt ten sam.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
14 Posty
Agneszka Bulka
(Potworek)
Bywalec
Dla mnie istnieje jeden Bóg aczkolwiek sposób w jaki ludzi wierza jest sprawa indywidualną.
Zgłoś wpis
200 Postów
Iga P
(Bogomsława)
Doświadczony forumowicz
Ah, a jakie to cywilizacje?

Swoja droga (jak na wiedzme przystalo) ...wierze w reinkarnacje .
Zgłoś wpis
1988 Postów

()
Latający Holender
Bogomsława napisał:
Ah, a jakie to cywilizacje?

Swoja droga (jak na wiedzme przystalo) ...wierze w reinkarnacje .

Jakies na pewno! A Twoje odrodzenie w jakiej postaci sobie wyobrazasz?

Potworek, czyli jednak nie odrzucasz istnienia Wielkiego Wibratora?...
Coz, kult falliczny nie jest nowinka.
Zgłoś wpis
200 Postów
Iga P
(Bogomsława)
Doświadczony forumowicz
Nie o postac, lecz swiat i otoczenie sie zmienia.
Przynajmniej ja tak sobie wyobrazam.

A postac, jako, ze inny swiat... rowniez
Zgłoś wpis

Bliżej nas